Moordbroers Hoogeveen: eerste zitting gerechtshof om levenslang

Bij het gerechtshof is komende week de eerste zitting van het hoger beroep tegen de moordbroers Admilson (31) en Marcos R. (30) uit Hoogeveen.

De rechtbank in Assen veroordeelde de broers in november tot dertig jaar gevangenisstraf voor de moord op het echtpaar Veenendaal uit Exloo en doodslag op Berend Smit uit Dwingeloo.

De oudste van de twee, ex-militair Admilson R., kreeg ook tbs. Er was tegen beide mannen uit Hoogeveen levenslang geëist. Naar het oordeel van de rechtbank in Assen staat levenslang in Nederland op gespannen voet met het Europees verdrag voor de rechten van de mens.

Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis. Het OM stelt dat met volle overtuiging levenslang is gevraagd voor de broers gezien de ernst van de feiten en de genoegdoening voor de nabestaanden van de slachtoffers. De rechtbank achtte in het geval van Berend Smit moord niet bewezen. Ook daar is het OM het niet mee eens. De eerste zitting maandag bij het Gerechtshof is een procedurele zitting. De advocaten van de broers kunnen eventueel onderzoekswensen indienen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.