Vriend bekent doodschieten 28-jarige man uit Coevorden

De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in Holtheme in maart dit jaar was bevriend met het slachtoffer. Dat zegt Judith Kwakman, de advocaat die de 29-jarige verdachte Daniël de V. bijstaat.

Hoewel de politie eerder bekendmaakte dat De V. net als slachtoffer Ahmed Alkanany uit Coevorden kwam, blijkt hij afkomstig uit Holsloot. Volgens Kwakman heeft hij een volledige bekentenis afgelegd.

Wat is er gebeurd bij de dodelijke schietpartij bij Coevorden?
Lees verder

Over het motief van het doodschieten van zijn vriend wil de Asser advocaat niks kwijt. ,,In Coevorden druk wordt gespeculeerd dat het misdrijf met drugs te maken had, maar ik kan wel zeggen dat dat niet zo is.”

Zwaargewond

De 28-jarige Alkanany werd op de avond van 4 maart zwaargewond in de berm naast een auto gevonden tussen Holtheme en De Haandrik, vlak over de Overijsselse grens bij Coevorden. Hij werd gevonden nadat De V. zich had gemeld bij het politiebureau in de stad. Alkanany overleed ter plekke.

Omdat niemand opendeed op het moment dat hij zichzelf wilde melden, schoot De V. ook nog een paar keer op het gebouw aan de Krimweg. Agenten kwamen op het geluid af en hielden hem aan. Hij vertelde toen zelf over de schietpartij bij Holtheme. Tegen zijn advocaat heeft de man uit Holsloot gezegd dat hij elke straf die de rechtbank hem oplegt, zal accepteren.

Geen onderzoekswensen

Donderdag is de eerste pro-formazitting in de strafzaak bij de rechtbank in Zwolle. Daar zijn Kwakman en haar cliënt niet bij. De advocate heeft geen onderzoekswensen. Aanvankelijk stond de inhoudelijke rechtszaak 11 september gepland, maar die vindt nu 20 november plaats. Kwakman: ,,Terwijl het onderzoek deze zomer al klaar is. Jammer dat het zo lang duurt.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.