Motoren 10-jarige coureur gestolen: 'Ik hoop dat ze snel weer terugkomen'

Zondagochtend werden de motoren van de tienjarige coureur André Iest gestolen. Het bericht dat zijn vader op Facebook zette werd duizend keer gedeeld. André hoopt dat het ervoor zorgt dat zijn motoren snel weer opduiken.

Wat kunnen anderen nou met jouw motoren?

,,Ik weet het niet, niet zoveel denk ik. Als ze erop gaan rijden is het nog moeilijk genoeg. Mijn motor schakelt namelijk net wat anders dan andere motoren.”

En als ze erop gaan rijden, valt dat toch ook meteen op?

,,Ja, ik denk dat ze wel snel herkend worden als ze erop gaan rijden. Heel veel mensen kennen mij en mijn motor wel, want ik rijd veel op het circuit.”

Zijn er nog andere manieren waardoor mensen de motoren kunnen herkennen?

,,Op Facebook kregen we ook heel veel reacties. Dat het bericht van mijn vader op Facebook bijna duizend keer is gedeeld is mooi. Hopelijk helpt dat. Degene die ons kan helpen met het terugvinden krijgt een beloning.”

Wat dacht je toen je hoorde dat de motoren weg waren?

,,Zondagochtend werd ik gebeld en hoorde ik dat de motoren gejat waren. Ik ben meteen gaan kijken. Ik dacht: Waarom moet dit gebeuren? Ik wilde zo graag racen vandaag.”

Dat kon dus niet, wat heb je met je vrije tijd gedaan?

,,Ik heb ’s middags de hele tijd met de tablet gespeeld.”

Was dat niet saai voor jou als motorracer?

,,Ja, racen is leuker. Op de rechte stukken haal ik 60 kilometer per uur en in de bochten kan ik ongeveer 20. Dat is gaaf.”

Kun je wel zonder motoren?

,,Normaal rijd ik er veel op, vooral in de weekenden. Dat wilde ik deze vakantie ook doen. Ik heb ook heel veel vriendjes die racen, daarom is het jammer dat ik nu geen motor heb. Ik denk niet dat ik een motor ga lenen. Ik kan wel een tijdje zonder, maar ik hoop dat ze snel weer terugkomen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.