Mr. Frank Visser bezoekt blaffende honden in Klazienaveen. De herders vielen zelfs het hondje van Visser zelf aan

Mr. Frank Visser stort zich op een kwestie met Mechelse herders in Klazienaveen Foto: Archief DVHN/NCRV

Voor een nieuw seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak is de rechter opnieuw stad en land afgereden. „Uiteraard hebben we weer die onvermijdelijke boom die voor een conflict zorgt. Maar ook een aparte zaak rond een mislukte pruik en twee Mechelse herders.” Die vielen tot zijn schrik bijna de hond van Mr. Visser zélf aan…

De twee dieren, onderdeel van een burenruzie, zijn te zien in de eerste aflevering donderdagavond. „Daarvoor gingen we naar Klazienaveen”, vertelt Mr. Frank Visser, die traditiegetrouw wordt bijgestaan door presentator Viktor Brand.

„De herders verblijven lange periodes buiten, wat volgens onze hondendeskundige best kan. Maar ze gingen elkaar te lijf en sloegen op alles aan. Voor de omgeving een ramp: kleinkinderen werden er bang van.”

'Ik had niet voorzien dat ze zo eng waren'

Om te testen hoe de honden zich gedroegen, liet de raadsman zijn eigen viervoeter langslopen. „Ze klommen bijna over de schutting. Ik had niet voorzien dat ze zo eng waren.”

Ook doet hij uitspraak in een zaak waarbij een vrouw, zoals Mr. Visser het noemt, ’knettergek’ wordt van haar nieuwe bovenburen. „Daar woont een gezin met twee jonge kinderen. Die rennen heen en weer. De vader heeft goed geprobeerd een isolerende ondervloer te leggen. Nu in coronatijd neemt de overlast extra toe, omdat de kinderen minder de deur uitgaan. Maar dat doet niets af aan het probleem.”

'Organisaties moeten zich schamen'

Volgens Mr. Visser wordt er door verhurende instanties te weinig gedaan. „We willen onszelf niet op de borst kloppen, maar als wij er heengaan komt er wel eindelijk iemand kijken naar wat er aan de hand is. Ik rijd vanuit Hilversum naar alle uithoeken in Nederland om zaken op te lossen, en dan horen we dat we mensen in ons programma in bescherming moeten nemen. Dan vind ik eigenlijk dat organisaties zich moeten schamen dat wij hieraan te pas moet komen.”

Dat er iedere reeks wel een bomenruzie is, is onlosmakelijk met Mr. Frank Visser doet uitspraak verbonden. „Mensen weten tegenwoordig niet meer wat een tuin is”, verklaart hij. „Ze leggen ’m vol stenen, loungeset erop en een parasol. Dat ze niet accepteren dat daar troep in komt van buren die wel een ouderwetse tuin hebben, verbaast mij nog steeds. Al sinds het ontstaan van de aarde komen er takjes of pluisjes van bomen. Dat leg ik hun dan nog maar een keer uit.”

Mr. Frank Visser doet uitspraak is donderdagavond om 21.35 uur te zien bij SBS6.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe