Museumdirecteuren (en dikke vrienden) Dirk Mulder en Hein Klompmaker zetten er een punt achter

De parallellen in hun leven zijn groot. Ze studeerden geschiedenis in Groningen, werden leraar, belandden als museumdirecteur in Drenthe en zwaaien nu af, na dertig jaar. En ze zijn dikke vrienden. Een dubbel-interview met Dirk Mulder van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum Borger. Over hun werk, hun vriendschap van bijna een halve eeuw en meer.

Het was het afgelopen jaar vaste prik voor Hein Klompmaker en Dirk Mulder. Het zogeheten piz-overleg in hun gezamenlijke stamcafé Hofsteenge in Grolloo. De letters staan voor Pensioen In Zicht. Daar bestaan speciale cursussen voor, maar de twee museumdirecteuren doen het op hun eigen manier. Om de week, op donderdagavond om zes uur, schuiven ze aan tafel voor een schnitzel. Nooit iets anders. De hamvraag: wat gaan we doen als we klaar zijn? Want klaar, dat zijn ze bijna. Klompmaker is het al heel binnenkort en Mulder halverwege volgend jaar.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.