Muziekkoepel in hart Barger-Oosterveld

In het centrum van Barger-Oosterveld verrijst begin volgend jaar een muziekkoepel, die ook als ontmoetingsplek kan worden gebruikt.

Dit is althans het plan van Plaatselijk Belang Barger-Oosterveld. Het bouwwerk moet een plek krijgen aan de Splitting, nabij horecabedrijf Melody. De vergunningaanvraag ligt inmiddels bij de gemeente Emmen.

,,Het gaat om een bouwwerk dat de vorm heeft van een hooimijt’’, zegt Herman Gerdes, bestuurslid van Plaatselijk Belang. ,,De beoogde afmetingen zijn vijf bij vijf meter. Op het dak komen dakpannen. De bouwhoogte is een meter of drie.’’ In de koepel komt een podium en ook worden er vaste banken in gemonteerd. ,,Het is op die manier ook een mooie plek voor fietsliefhebbers om even uit te rusten’’, aldus Gerdes. De gemeente Emmen staat volgens hem positief tegenover de plannen. Plaatselijk Belang is niet bang dat het koepeltje een plek wordt voor overlast veroorzakende hangjeugd. ,,De koepel is straks van alle kanten goed te zien en het bouwwerk wordt voorzien van verlichting. Mensen die rottigheid uit willen halen, staan niet graag in het zicht.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.