Muzikale Miss Ganzenhoedster voor Coevorden

In Coevorden is maandagochtend de 55e editie van de Ganzenmarkt van start gedaan.

Het festijn begon met verkiezing van Miss Ganzenhoedster. Zeventien jonge vrouwen streden om de titel. De vijftienjarige Fiore Gielen werd door een driekoppige jury op een koud Marktplein gekroond tot de Miss Ganzenhoedster 2016-2017. Fiore is erg muzikaal, ze zingt en speelt in een band. Op de vraag over welke superkracht ze zou willen beschikken, antwoordde ze als een echte miss: ,,Ik zou iedere negatieve gedachte vna mensen graag willen omzetten naar een positieve." Natalie Massa en Janice Bruins (beide 14) werden respectievelijk tweede en derde.

Ganzendrijven

Onzekerheid was er over het al dan niet doorgaan van het traditionele ganzendrijven. Er was onduidelijkheid over de ophokplicht. Organisator Henri van Ringen: ,,De gemeente zei: jullie hebben gewoon een vergunning. We hadden ook geen plan B., dus we hebben alles gewoon door laten gaan.”

FOTO DVHN/RENATE WINKEL


Mini Miss/Mr.

Maandagmiddag wordt de Mini Miss-Ganzenhoedster gekozen, evenals een Mini Mr. Ganzenhoeder. De jongen die die verkiezing wint mag de titel als allereerste dragen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.