Mysterieuze auto in Verlengde Scholtenskanaal had kapotte rem

De auto die dinsdagmiddag in het Verlengde Scholtenskanaal Oostzijde bij Emmer-Compascuum werd aangetroffen blijkt van een man uit Stadskanaal. Door een kapotte rem belandde de auto in het water.

Getuigen meldden de politie na het voorval dat de auto al een paar dagen in de omgeving van het Scholtenskanaal stond. Eerst aan de andere kant van het kanaal.

De eigenaar is een man uit Stadskanaal, die de auto uitleende aan zijn neef uit Klazienaveen. Die kreeg vrijdag pech met de bolide. De neven verplaatsten de auto en de eigenaar probeerde maandagmiddag nog een laatste keer om de auto te reparen. Het mislukte. De koppeling bleek kapot en ook de rem werkte niet meer. Hoe de auto vervolgens in het water terechtkwam blijft raadselachtig.

De politie onderzocht de omgeving en voor de zekerheid inspecteerden duikers het kanaal. Consequenties voor de kostbare politie-inzet zijn er niet. Politiewoordvoerder Ron Reinds: ,,Zulke dingen gebeuren wel vaker, mensen laten zelfs kapotte auto’s midden op de snelweg staan. Hoewel de man ons niet ingelicht heeft, krijgt hij geen rekening op de mat.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.