NDC Mediagroep koopt nieuwstak van Koninklijke Boom Uitgevers in Meppel

NDC Mediagroep, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant, neemt alle regionale nieuwstitels over van uitgeversbedrijf Boom in Meppel. Bij Boom uitgevers Nieuwsmedia werken 130 mensen.

Volgens Mas Boom, holdingdirecteur van Koninklijke Boom uitgevers komt Booms ‘missie voor onafhankelijke journalistiek en de liefde voor Noord-Nederland’ overeen met die van de nieuwe eigenaar van alle aandelen.

Betrouwbaar en onafhankelijk

,,Samen vormen wij de hartslag van het Noorden’’, zegt Dina Boonstra, directeur van NDC Mediagroep. ,,De noorderling wil betrouwbaar en onafhankelijk, lokaal en regionaal, nieuws, informatie en entertainment.’’

Boom maakt vijf nieuwsbladen en vijftien huis-aan-huisbladen die verschijnen in Drenthe en delen van Friesland, Overijssel en Flevoland.

Boonstra vindt het ‘echt veel te vroeg’ om te reageren op een vraag over eventuele ontslagen en een reorganisatie. ,,We hebben een half jaar nodig om alles goed op een rijtje te zetten.’’

‘Te veel onduidelijkheid’, vindt de vakbond

Vakbond NVJ heeft kritiek op het feit dat er nog ‘te veel onduidelijkheid’ bestaat voor medewerkers van zowel Boom als NDC. ,,En we zijn ook rijkelijk laat geïnformeerd’’, zegt secretaris Jochem Dijckmeester. ,,Eigenlijk is er over deze voorgenomen overname nog te weinig bekend om er iets concreets over te zeggen.’’

Dijckmeester zegt op 13 juli een afspraak te hebben met Boonstra. ,,Het is fijn dat NDC weer wat vet op de botten heeft. Maar mij is niet duidelijk wat deze overname met dat vet doet, omdat niet duidelijk is hoeveel voor Boom wordt betaald.’’

Op zoek naar nieuw onderdak in Meppel

De overname geschiedt inclusief management en directie. Tot 1 januari gebruikt NDC de naam Boom uitgevers Nieuwsmedia. En: ,,We blijven in Meppel, maar verhuizen wel naar een andere locatie’’, zegt Boonstra.

Naast abonnementskranten met een rijke geschiedenis als Meppeler Courant en Opregte Steenwijker Courant bezit NDC Mediagroep met de overname ook populaire nieuwssites als Emmen.nu en AsserCourant.nl. Ook de website familieberichten.nl komt in handen van NDC.

Boom investeert in andere activiteiten

Koninklijke Boom uitgevers zal het geld dat met de overname is gemoeid investeren in zijn educatieve, professionele, wetenschappelijke en algemene uitgeefactiviteiten vanuit Uitgeverij Edu’Actief, Boom uitgevers Amsterdam, Boom uitgevers Den Haag, Uitgeverij Sarphati en Courseweb.

Bij NDC Mediagroep, na de Persgroep en TMG de derde krantenuitgever van Nederland, werken 580 mensen.

NDC publiceert Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, dertig nieuws- en weekbladen en zestig online platformen. NDC exploiteert ook special interest merken als Wonen&Co, Gezondheid&Co, Reis&Co en noordz.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.