NK Dans: 'In Assen voel je overal de liefde voor de sport'

Twee dagen lang is De Bonte Wever in Assen het decor van de Nederlands Kampioenschappen Ballroom- en Latindansen. Het is alweer de vijfde keer dat het evenement in de Drentse hoofdstad gehouden wordt. Ook verschillende Drentse dansparen komen dit weekend in actie.

De Plaza van De Bonte Wever is een kleurrijk geheel. Bij gebrek aan Nederlandse inbreng op de Europese Kampioenschappen voetbal in Frankrijk, geven de grote hoeveelheid Nederlandse en oranje vlaggetjes toch nog een beetje het oranjegevoel.

De dansvloer in het midden van de zaal straalt één en al glamour uit. De lange, felgekleurde jurken zwieren ritmisch met de bewegingen van de vrouwen mee. Van de Quickstep tot aan de Tango, het publiek moedigt de danskoppels fanatiek aan. Ook het dansen zelf gebeurt met veel passie en plezier. Of zoals het Britse jurylid Barbara McColl het zegt: ,,In Assen voel je overal de liefde voor de sport."

Het NK in Assen. FOTO DVHN/JOLIEN BENNEMA

Eén van de deelnemende Drentse paren zijn Marcel en Sylvia Oosting. Eerder dit jaar werd het stel uit Assen al Nederlands kampioen showdance, maar dit weekend hopen ze ook de Nederlandse titel ballroom aan hun erelijst toe te kunnen voegen. ,,Natuurlijk gaan we voor de titel, maar als we het realistisch bekijken is een podiumplaats ons echte doel."

Het danskoppel komt sinds dit jaar uit in de professionele klasse. Pas op zondag zijn ze zelf aan de beurt, maar op deze eerste dag van het kampioenschap komen ze vooral sfeer proeven. ,,We kunnen nu een beetje met iedereen bijkletsen. Daarnaast komen we natuurlijk ook om te kijken, want het zijn gewoon heel leuke dagen. Het is erg speciaal om in je eigen woonplaats te kunnen dansen."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.