Nabestaanden omgekomen verwarde man Noordscheschut boos op GGZ en rechter

Het systeem voor gedwongen opname van verwarde mensen werkt niet. Dat vindt  Peter Schutevaar, de broer van de overleden psychotische man uit Noordscheschut.

Drama in Noordscheschut

De 53-jarige Robert Schuttevaar zou op 23 juni van dit jaar via een rechterlijke machtiging gedwongen opgenomen worden. Een rechter en een psychiater kwamen daarom bij zijn huis. Ze zijn na het gesprek met de man even naar buiten gegaan voor overleg. Hij bleef alleen achter.

De man barricadeerde direct zijn deuren en dreigde zijn huis op te blazen. Uren later wordt hij door een arrestatieteam dood gevonden op zolder. Broer Peter Schuttevaar en de andere nabestaanden, zoals zijn zus, ouders en dochters, vinden dat veel te lang is gewacht met de gedwongen opname en dat GGZ en de rechter grote fouten hebben gemaakt op de dag zelf.

Aandacht in de media

DvhN besteedt de komende dagen uitgebreid aandacht aan het verhaal van de familie Schuttevaar. Ook GGZ Drenthe en de rechtbank komen aan het woord. Peter Schuttevaar is donderdagavond te gast in het tv programma Pauw (23.00 uur NPO1).

Het onderzoeksprogramma De Monitor wijdt haar uitzending aan wat vooraf ging aan de tragische dood van de man uit Noordscheschut in het tweede deel van hun serie dossier verwarde personen.  (zondag 22.35 NPO2).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.