Nabestaanden willen levenslang voor moordbroers Hoogeveen

De nabestaanden van het vermoorde echtpaar Jan en Greet Veenendaal (beiden 77 jaar) uit Exloo willen dat de broers Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen levenslang krijgen.

Maandag wordt na bijna een jaar onderbreking het hoger beroep tegen de broers voortgezet. ,,Geduld is een schone zaak”, zegt Marjan Veenendaal, de dochter van het vermoorde echtpaar uit Exloo, tegen DvhN. ,,We hopen dat het beloond wordt. We hebben krachtige signalen gegeven dat wij vinden dat alleen levenslang een passende straf is en als dat niet kan, het rechtssysteem anders moet.''

Marjan Veenendaal vindt levenslang de enige gepaste straf voor de moordbroers R.

Levenslang enige juiste

De moordbroers Admilson (33) en Marcos R. (32) uit Hoogeveen worden verdacht van drie moorden. Naast het echtpaar uit Exloo brachten zij ook Berend Smit (55) uit Dwingeloo om het leven. Voor Veenendaal en haar familie kunnen de broers - die eerder 30 jaar cel en Admilson R. daarbij nog tbs kregen - alleen maar levenslang worden opgesloten. ,,Wat moet je dan doen om levenslang te krijgen? Ik hoop dat het hof tot het inzicht komt dat het de enige juiste straf is.”

Het gerechtshof in Leeuwarden buigt zich maandag over het hoger beroep in deze zaak.

Nabestaanden verlangen naar einde strafproces

De dochter, die door de dubbele moord haar beide ouders verloor, is net als de andere familieleden het vechten moe. Zij verlangt naar het einde van het strafproces. ,,We zijn al vier jaar bezig om ons recht te halen. Dat kost zo veel tijd, energie en verdriet. Het moet worden afgesloten.”

Volg de rechtszaak via onze verslaggevers op Twitter

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.