Nacht van Odoorn let op de kleintjes, entree fors in prijs verlaagd

Tickets voor De Nacht van Odoorn zijn fors in prijs verlaagd. Van ruim 20 euro vorig jaar naar 12,50 euro nu in de voorverkoop.

De derde editie van het volksfeest in Odoorn is van donderdag 12 tot zondag 15 juli. Ook voor de Hollandse Avond op vrijdag zijn de tarieven fors naar beneden bijgesteld. Van 12,50 euro vorig jaar naar 7,50. ,,Punt van commentaar in de reviews was dat de entree te hoog was en het programma te dorpsgericht was. Daar hebben we nu rekening mee gehouden”, zegt Johan Steenge (38).

Heeren van Oderen willen er niks aan verdienen

Met zijn neef Bart en Henk Jan Klinkhamer vormt hij de harde kern van de Heeren van Oderen. Zij stonden in 2016 op toen het bestuur van het Zuidenveld de organisatie van een feest in Odoorn niet voor elkaar kon krijgen. Met Johan Steenge als zelfstandig adviseur van de Regiobank, diens neef Bart als tentenverhuurder en Klinkhamer als man die gepokt en gemazeld is in de horeca, vormen zij een ideale mix. Hun principe is dat ze er zelf niet aan willen verdienen. De ‘enkele duizenden euro’s’ die er van vorig jaar overbleven, worden nu onder meer gebruikt om het tarief laag te houden.

Magische grens van 1000

,,Vorig jaar liep de online kaartverkoop via een ticketbureau, maar dat rekende een tarief. Door nu de kaartjes zelf te drukken hebben we de kosten kunnen drukken”, legt Steenge uit. Kochten vorig jaar over alle dagen ruim 800 mensen een ticket, de Heeren van Oderen zijn nu pas tevreden als ze door de magische grens van 1000 schieten. ,,Alle signalen staan op groen. Het weer lijkt een zekere factor en we hebben meer dan in andere jaren aan de weg getimmerd. In Odoorn, Exloo en Valthe zijn huis-aan-huis speciale krantjes bezorgd en in een bredere straal daar omheen hebben we nog eens 5000 flyers laten circuleren.”

Houthakken tot topsport verheven

De grote circustent van Circus Salto geeft het tentencomplex meer allure. De circusvoorstelling op zaterdagmiddag is hoogtepunt van het kindervermaak op de zaterdagmiddag, met verder een pannaveld, stormbaan, zweefmolen, megazandbak en kinderdisco Glow in the Dark. Liefhebbers kunnen die middag ook kennismaken met het fenomeen Timbersports, waarbij het houthakken tot topsport is verheven. In Odoorn staat kwalificatie voor het Beneluxkampioenschap op het spel. Met Martijn Harms uit Odoorn als één van de favorieten.

Buurman & Buurman

De Buurman & Buurman Show en Royal Beat en The Housekeepers, met onder meer X-Factorwinnaar 2010 Jaap Reesema, moeten de Nacht van Odoorn tot een succes maken. Informatie: www.denachtvanodoorn.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.