Nachtzuster betrapt dieven in verzorgingshuis De Wenning Rolde

Dat was even schrikken voor de nachtzuster van verzorgingshuis De Wenning in Rolde. Tijdens haar dienst woensdagnacht dringen twee dieven het gebouw binnen.

Gelukkig is De Wenning goed beveiligd en gaat de pieper van de nachtzuster - gekoppeld aan het stille alarm - meteen af, vertelt zorgmanager Fokelina Zoelman.

Op de camera’s in de zusterpost ziet de nachtzuster twee mannen de deuren van een zijvleugel openen. Het is dan 04.00 uur. Ze draait de deuren van de zusterpost op slot, verstopt zich en belt 112.

De politie was er razendsnel

De dieven razen ondertussen door De Wenning heen. Ze zitten aan de kassa bij de keuken en dringen een aantal kantoren binnen. Maar ze hebben tijd tekort. „De politie was er razendsnel”, vertelt Zoelman. „Binnen vijf minuten.” De dieven zijn op heterdaad betrapt.

Zoelman: „Het is natuurlijk niet fijn dat er is ingebroken, maar het is wel fijn om te weten dat ons beveiligingssysteem zo goed werkt.”

‘Bewoners vangen het allemaal goed op’

De Wenning is een woonlocatie waar zorg wordt gegeven aan 48 bewoners. De bewoners zijn de volgende dag mondeling ingelicht over het voorval. „Zij vangen het allemaal goed op.”

Met de nachtzuster gaat het ook goed. ,,Ze is natuurlijk geschrokken, maar heeft zich geen moment onveilig gevoeld”, weet de zorgmanager.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.