Rosa Timmer.

Column Rosa Timmer: Nakend

Rosa Timmer.

We sporten buiten, werken thuis en vinden nieuwe hobby’s. Het wordt ons nieuwe normaal in deze anderhalvemetermaatsschappij. Moet ook wel, want we gaan hier nog een tijdje in zitten.

Het enige is: hoe kun je daten in deze periode? Ik hoor van vrienden dat datingapp Tinder ramvol bloedmooie vrijgezellen staat en dat ze ineens prachtige matches hebben. Mensen die nog nooit hebben overwogen om te daten via een site, storten zich er met volle overgave in.

Maar dan? Een goede vriend zit met de handen in zijn zelfverknipte haar. ,,Ik had niks te doen dus ik pakte de tondeuze’’, vertelde hij. Het was een poging om zichzelf te fatsoeneren voor een videodate die even anders liep. Want ook bij hem stroomt het over van prachtige vrouwen.

Gelukkig heeft niemand zijn haar daadwerkelijk hoeven zien, want het vervolg geven aan typend daten blijkt moeilijk. Niemand wil videobellen met hem. En niet omdat hij zo vervelend is, maar omdat mensen de hele dag door videovergaderen maar dat kennelijk niet durven als ze gaan daten.

Ik snap het enigszins, zeker omdat ik weet hoe ik eruit zie op beeld. Hoezeer ik ook denk dat mijn make-up er lekker op zit die ochtend voor de meeting met mijn collega’s, de kraters vallen in mijn gezicht zodra de webcam aangaat. Mijn wallen zijn zo blauw als de oceaan en de rimpels springen spontaan in mijn huid als in een uitgedroogde zandvlakte.

Er zit ook een voordeel aan bij het daten. Als iemand je nog knap vindt met die lelijke webcambeelden, dan kan het in het echt alleen maar beter worden. En voor wie toch te zenuwachtig is, bedenk dan dat het altijd nog erger kan.
Een vers aangenomen collega was laatst vergeten dat het zijn eerste werkdag was bij ons. Nietsvermoedend nam hij de telefoon op voor de videovergadering terwijl hij nakend in de badkamer stond.

Welkom bij de club, jongen.

menu