Het Dr. Nassau College in Norg krijgt een eigen pand in Assen. Het schoolbestuur heeft de gemeente Assen gevraagd te kijken naar een geschikt gebouw.

,,Dat kan een leegstaande school zijn, maar ook een ander pand we goed onderwijs kunnen geven. Er staan genoeg gebouwen in Assen leeg”, zegt directeur-bestuurder Marcel Klaverkamp van het Nassau College.

In deze nieuw school zal, net als nu in Norg, gepersonaliseerd onderwijs worden gegeven. Dat is een Zweedse onderwijsmethode, waarbij leerlingen hun eigen leerroute bepalen. De school voor voortgezet onderwijs in Norg sluit volgend jaar zomer de deuren, omdat er te weinig leerlingen zijn en de school verouderd is.

Snel nieuwe bestemming zoeken

Er moet snel een nieuwe bestemming komen voor het Dr. Nassau College in Norg om te voorkomen dat lege school volgend jaar verpauperd. De gemeenteraad van Noordenveld nam een motie met die strekking woensdagavond aan.

De belangenvereniging Norg moet nauw bij de plannen betrokken worden, vindt de raad. De vereniging heeft al een voorzet gegeven wat er met de school moet gebeuren. Die moet plaats maken voor woningen. Ook de naastgelegen basisschool de Hekakker en de voormalige brandweerkazerne naast de school moeten bij het plan betrokken worden.

Basisschool Hekakker naar De Brinkhof

De Hekakker zou naar het multifunctionele centrum De Brinkhof in het dorpscentrum kunnen verhuizen. Daar zijn volgens de belangenvereniging voldoende faciliteiten voor de basisschool, zoals de sporthal, een toneel en een gemeenschappelijke ruimte.

Er komt dan 130.000 vierkante meter grond voor woningbouw vrij. Met de opbrengsten kan de verplaatsing van de Hekakker gefinancierd worden.Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe