Nathaly Bol uit Klazienaveen bijna veiligste trucker van Nederland

Ze werd vooraf gezien als een kanshebber. Nathaly Bol uit Klazienaveen maakte een goede kans zaterdag in Helmond het NK Veiligste Chauffer te winnen. Het lukte niet: ze moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Met negen concurrenten moest Bol (26) in de finale strijden om de hoogste eer. Ze was in de eindstrijd de enige vrouwelijke chauffeur.

In de finale moest ze vooral praktijkoefeningen doen. Bol die inmiddels een paar honderdduizend kilometer op de vrachtwagen heeft gereden, zag er vooraf niet tegenop.

In de finale moest ze uiteindelijk drie andere chauffeurs voor laten gaan. Al scheelde het maar enkele tienden van een punt of ze was met plek drie op het podium beland.

Respect

Zelf vindt Bol dat het evenement in Helmond zeer geslaagd is. ,,Eerste worden, is natuurlijk het mooist. Dat wil iedereen. Maar wat ik heel belangrijk vind is dat er op deze manier aandacht is gevraagd voor veiligheid op de weg. Dat is goed, want veiligheid staat niet altijd voorop in het verkeer. Het respect tussen automobilisten en chauffeurs is soms ver te zoeken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.