Natuur- en Milieufederatie brengt ecologisch Drenthe in kaart

De Natuur- en Milieufederatie (NMF) Drenthe heeft de interactieve ‘Voetspotkaart’ gelanceerd. Op het kaartje zijn biologische en diervriendelijke verkooppunten, boeren en evenementen gemarkeerd.

De Voetspotkaart moet het voor Drenten makkelijker maken om duurzame voedselproducten en - leveranciers te vinden. Judith Boekel van NMF: „In vorig jaar waren we al met de blog Voetspot begonnen, die vooral op voedsel is gericht. Dat bevalt goed en daar gaan we ook mee door. De kaart hebben we nu gemaakt omdat er voor zover wij weten nog geen overzicht is, waarop bedrijven met een kleine ecologische voetafdruk worden verzameld.”

Boekel hoopt dat enthousiaste Drenten de Voetspotkaart gaan aanvullen. „De hoop is dat veel mensen lokale bedrijven gaan aanmelden en dat uit de aandacht ook nieuwe initiatieven ontstaan. Het gaat ook om dat mensen zich meer bewust worden van hun ecologische voetafdruk.”

Om een bedrijf succesvol op de kaart te krijgen, moet het aan een of meerdere door de NMF opgestelde voorwaarden voldoen. Onder meer afvalloze, biologische en vegetarische bedrijven en evenementen kunnen aan het overzicht worden toegevoegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.