Natuurplatform trekt ten strijde tegen transferium De Punt

Het Natuurplatform Drentsche Aa lanceert een nieuw offensief tegen de aanleg van een transferium voor tweehonderd auto's aan de oostkant van de A28 bij De Punt. Volgende week woensdag buigt de Drentse politiek zich over dit plan, dat volgens tegenstanders de natuur aantast.

Het beoogde terrein voor de grote parkeerplaats waar automobilisten overstappen op de bus, ligt in het stroomdal van de Drentsche Aa en maakt deel uit van het Nationaal Beek en Esdorpenlandschap. Daarom heeft het natuurplatform een petitie opgesteld die volgende week aan Provinciale Staten wordt aangeboden.

Onder de petitie prijken onder meer de handtekeningen van vijf prominenten die het verzet tegen het transferium steunen: geograaf en publicist dr. Hans Elerie (bekend van de Brede Overleggroep Kleine Dorpen), hoogleraar landschapsgeschiedenis prof.dr.ir. Theo Spek, docent landschapsarchitectuur dr. Marinke Steenhuis, oud hoogleraar natuurbeheer prof.dr. Jan P. Bakker en hoogleraar ecologie prof. dr. Joost M. Tinbergen.

Hoogleraar landschapsgeschiedenis prof.dr.ir. Theo Spek in het stroomdal van de Drentsche Aa (foto archief DvhN/Marcel Jurian de Jong)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.