Nederlandse hockeytop speelt interland in Assen

Hockey Vereniging Assen krijgt het druk met de voorbereidingen voor de komst van duizenden hockeyfans naar het sportcomplex aan de Mien Ruysweg te Assen. Daar wordt op 21 juni de interlandwedstrijd Nederland─Nieuw-Zeeland gespeeld.

De hockeyverening is gevraagd door de hockeybond om de wedstrijd te organiseren. De laatste keer dat de oudste hockeyvereniging van het Noorden die eer ten deel viel, is dertig jaar geleden.

In aanloop naar de Olympische Spelen in Brazilië in augustus speelt het Nederlands hockeyelftal een aantal interlands bij hockeyclubs in het land. Assen is de enige plaats in het Noorden die de Nederlandse hockeytop, en met hen waarschijnlijk enkele duizenden fans, op bezoek krijgt. De interlands, gespeeld door zowel het dames- als het herenteam, zijn onderdeel van de Rabo Super Serie.

Volgens Hockey Vereniging Assen nam het aantal leden de afgelopen jaren flink toe. De hockeyvereniging betrok in 2014 een nieuw sportcomplex met drie hockeyvelden bij de Asser wijk Kloosterveen.

Kaartjes voor de wedstrijd kosten 10 euro en zijn vanaf begin mei hier te koop.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.