Nep-agenten flessen senioren in Emmen en Hoogeveen

In Emmen en Hoogeveen zijn senioren maandag de dupe geworden van een babbeltruc. Twee mannen, die doen alsof ze van de politie zijn, probeerden ouderen te beroven. In één geval lukte dat.

Uit Emmen kreeg de politie één melding. In de loop van de dag kwamen vanaf verschillende plekken in Hoogeveen nog eens drie meldingen. De dieven, die in gewone burgerkleding bij de slachtoffers aanbellen, bellen van tevoren op en doen alsof ze van de politie zijn.

In het merendeel van de gevallen zei de beller, die zich voordeed als agent, een aangifte te komen opnemen. Daarna belden twee mannen van middelbare leeftijd aan op het adres. Nadat zij zich legitimeerden probeerden zij de woning binnen te dringen. Dat lukte in één geval: bij het werden sieraden ontvreemd.

Haags accent

De mannen hebben een blanke tot lichtgetinte huidskleur en een opvallend grijze haardos. Ze spreken allebei met een Haags accent. Hoe ze zich vervoeren en waarmee ze zich legitimeren weet de politie niet.

Agenten adviseren senioren de deur niet open te doen als ze het niet vertrouwen en te bellen naar 112. Als het bezoek legitiem is kan de politie dat snel achterhalen. Mocht dat niet het geval zijn dan wordt er iemand op de melding afgestuurd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu