Netwerk van Sensor City in Assen is verkocht

Het netwerk van het maart dit jaar failliet verklaarde Sensor City in Assen is in principe verkocht.

Volgens curator Jeroen Reiziger van Trip Advocaten en Notarissen in Assen en Groningen is er volledige overeenstemming bereikt met de nieuwe eigenaar. Hij wil de naam niet noemen omdat nog niet alle details zijn ingevuld. Hierover wordt nu overleg gevoerd tussen de koper, de gemeente en de curator.

‘Het staat niet in de brand’

Het vastleggen van de technische beschrijvingen vergt de nodige tijd. ,,Maar dat is verder geen probleem’’, vertelt de curator. ,,Het netwerk ligt er, de gemeente kan er gebruik van maken. Het staat verder niet in de brand.’’

Reiziger voerde met verschillende potentiële overname-kandidaten gesprekken. ,,Er was één partij die de meeste interesse had.’’

Bright Access is niet de koper

Uit de woorden van de curator is op te maken dat de koper niet Bright Access uit Enschede is. Dit bedrijf gaat, zo werd dinsdag bekend gemaakt, een glasvezelnetwerk aanleggen op de Asser bedrijventerreinen Messchenveld, Peelo en het Stadsbedrijvenpark.

In een toelichting meldde Bright Access ook interesse te hebben getoond in het netwerk van Sensor City, maar al geruime tijd niets meer te hebben gehoord. Voorzitter Rene Kuipers van Ondernemend Assen sprak daarbij de hoop uit dat Bright Access door de aanleg van glasvezel op de bedrijventerreinen een kans zou maken op het netwerk van Sensor City. Omdat al vergaande gesprekken worden gevoerd over het Asser netwerk, kan worden geconcludeerd dat de glasvezel-leverancier niet de koper is.

Faillissement is snel af te handelen

Met de verkoop kan ook het faillissement verder snel worden afgehandeld, zo verwacht Reiziger. Er is nog onduidelijkheid over de afwikkeling van enkele subsidies, zegt hij. Sensor City had een tekort van ongeveer 800.000 euro. Verschillende schuldeisers drongen in maart aan op een faillissement.

Samenwerking liep vanaf begin niet goed

Samen met het eerder al opgeheven Sensor Universe en Incas3, dat eveneens failliet ging, hadden de drie ondernemingen Assen en Drenthe op de kaart moeten zetten als regio voor de nieuwste ontwikkelingen op sensorgebied. De samenwerking liep vanaf het begin niet goed.

Sensor City is een meetnetwerk met tweehonderd sensoren waarmee in Assen het verkeersmanagementsysteem en de toegang tot de parkeergarages worden geregeld. Sensor City verkeerde al geruime in financiële problemen en viel in maart om nadat de gemeenteraad besloot geen nieuwe subsidie te verstrekken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.