Netwerken op de Fiets4daagse

Elke dag belt het Dagblad van het Noorden met voorzitter Jan Broertjes voor een update van de Fiets4daagse. Vandaag: de zakelijke kant van het evenement.

Vanmorgen zat de voorzitter in Diever aan het vierdaagseontbijtje. „Dat smaakte prima, helemaal niks mis mee. En als ik de reacties lees op social media is het bij de rest van de deelnemers, en ook op andere plaatsen, heel goed aangeslagen.”

Broertjes had sponsoren en andere relaties uitgenodigd om met hem mee te eten. „Het idee was om er een soort netwerkontbijt van te maken. Gedeputeerde Henk Brink was er bijvoorbeeld, en onze hoofdsponsor RegioBank. We proberen verbinding te leggen tussen de aanwezige partners. Het is goed als je elkaar op deze manier spreekt.”

Vips fietsen gezellig mee

Oorspronkelijk was de groep van vips (‘om het zo maar even te noemen’) dat na het ontbijt mee zou fietsen niet zo groot, maar het smaakte hen blijkbaar zo goed dat zij toch met een groep van zestien man een ronde van veertig kilometer maakten. „Het was een zeer genoeglijke ronde.”

Ook voor de lokale middenstand is de Fiets4daagse een mooi moment om zich in de kijker te spelen. „Probeer maar eens een hotel of campingplaats te vinden rondom de startplaatsen. Die zijn niet of nauwelijks voorhanden omdat er heel veel vierdaagsedeelnemers geboekt hebben. Het is ook voor de horeca en de supermarkten fantastisch, die drukte. Allemaal heel goed voor de Drentse economie.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.