Niet Koster, maar Snijders wethouderskandidaat VVD Midden-Drenthe

De kandidaten van de VVD voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Anique Snijders staat derde van rechts. Foto VVD Midden-Drenthe

De VVD in Midden-Drenthe presenteert huidig lijsttrekker Anique Snijders als wethouderskandidaat. Opmerkelijk: tijdens de campagne schoof de partij voormalig voorzitter van Beleef Beilen, Johan Koster, naar voren.

De formatiegesprekken in de gemeente zijn al in volle gang als de partij de keuze woensdag bekendmaakt. Johan Koster, voormalig voorzitter van Beleef Beilen, werd in aanloop naar de verkiezingen nog door de partij naar voren geschoven als wethouderskandidaat. Tijdens de gesprekken in de informatieronde bleek de VVD meerdere kandidaten te hebben. Snijders zei toen de keuze te laten afhangen van de portefeuilleverdeling.

Stilte

Zowel Koster als Snijders wil niks zeggen over de reden achter het besluit. ,,Dit is het beste voor de VVD en Midden-Drenthe”, stelt Koster alleen. ,,Ik keek ernaar uit, dat klopt. Maar verder wil ik er echt niks over zeggen.” Ook over het verloop van de eerder genomen beslissing om Koster te presenteren als kandidaat-wethouder blijft het stil. Lijsttrekker Snijders: ,,We gaan ons daar verder niet over uitlaten. Op dit moment schuiven we mij naar voren.”

VVD, PvdA, CDA en Gemeentebelangen Midden-Drenthe zijn in gesprek over de te vormen coalitie. Mocht Snijders doorschuiven naar de positie van wethouder, dan betekent dat een plek in de gemeenteraad voor Hans Klaassens. Koster stond niet op de kandidatenlijst voor de VVD. Klaassens, nummer twee op de lijst, werd voorbijgestreefd door Marie-Cecile Hatzmann en Erwin Brink, die allebei met voorkeursstemmen in de raad kwamen.

menu