Niet SBS6, maar EO zendt tweede serie Boomhut XXL uit

De boomhut op camping Diever, een van de deelnemers aan Boomhut XXL van afgelopen seizoen. Foto archief Marcel Jurian de Jong

Het in Drenthe gemaakte tv-programma Boomhut XXL krijgt een (stichtelijk) vervolg. Niet bij SBS6, maar bij de Evangelische Omroep (EO).

In het programma bouwen klusteams een eigen boomhut op het terrein van een Drentse camping. De vorderingen van de teams zijn begin volgend jaar wekelijks te zien bij de EO op NPO3 op de zaterdagavond.

‘We komen niet achter Nederland Zingt te zitten’

Opvallend is dat het programma verhuist van de ‘commerciëlen’ naar de publieke omroep EO. ,,Het is niet zo dat we achter Nederland Zingt komen te zitten. Het programma wordt op een gunstige tijd en dus met een groot bereik uitgezonden’’, zegt de Drentse gedeputeerde Henk Brink, die het nieuws dinsdag met zijn collega Henk Jumelet tijdens een werkbezoek aan Dwingeloo bekend maakte.

Net als afgelopen seizoen, toen het programma voor het eerst werd uitgezonden, wordt Boomhut XXL gefinancierd door de provincie Drenthe, drie gemeenten, vier campings, Marketing Drenthe en het Recreatieschap Drenthe. Een goede investering om Drenthe op de kaart te zetten als recreatie-provincie, vindt Brink: ,,Het programma laat zien dat Drenthe dé vakantieprovincie van Nederland is waar je kunt overnachten in innovatieve accommodaties. De exposure was enorm, we hebben veel aandacht gekregen.’’

‘Drenthe is meer dan grote stille heide en donker bos’

En dat is de reden dat de provincie nu weer meedoet. ,,Drenthe is meer dan de grote stille heide en een donker bos. Telkens denk ik dat iedereen dat wel weet, maar toch moet ik het nog vaak uitleggen. Dit programma draagt bij aan het beter beleven en benutten van de recreatieve en toeristische mogelijkheden van Drenthe’’, aldus Jumelet.

De campings die aan deze serie meewerken, zijn camping Tolhek in Anderen, Drouwenerzand in Drouwen, d’ Olde Kamp in Ansen en Joytime Vrijetijdsactiviteiten in Grolloo. De gemeenten waarin ze zijn gelegen, Borger-Odoorn, De Wolden en Aa en Hunze, leveren ook een bijdrage.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe