Nieuw-Amsterdammer opnieuw voor ghb-bezit voor rechter

Een 24-jarige man uit Nieuw-Amsterdam hoorde voor bezit van ghb, xtc, wiet en speed en drugshandel een celstraf van acht maanden (waarvan zeven maanden voorwaardelijk) tegen zich eisen. De man heeft een maand in voorarrest gezeten, hij hoeft dan niet meer de cel in. Wel moet hij daarnaast nog 120 uur werken, vindt de officier.

De man werd 29 september in zijn auto aangehouden. Een doorzoeking leverde allerlei soorten drugs op. Niet alleen voor eigen gebruik, ook voor de handel. Zo bleek uit de vondst van weegschalen en een telefoon vol drugscontacten.

Volgens de officier heeft de man ongeveer vijf maanden in drugs gehandeld in Emmen, Klazienaveen en Nieuw-Amsterdam. De Nieuw-Amsterdammer werd in 2014 nog veroordeeld voor ghb bezit. Hij was in november 2013 slapend door ghb gebruik in zijn auto en met een draaiende motor aangetroffen. Hij had ghb op zak. Hiervoor kreeg de man destijds 180 uur werkstraf, waarvan 90 uur voorwaardelijk opgelegd. De proeftijd was nog niet ten einden en moet hij de 90 uren die nog op de lat staan eveneens uitvoeren, stelde de aanklager.

De uitspraak wordt op 10 juni gedaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.