Nieuw bouwplan voormalige SNS-locatie ‘realistisch’

Er is opnieuw een bouwplan voor de voormalige SNS-locatie in Ruinen. Er komen twee gebouwen met winkels en appartementen. Er is al veel belangstelling, zegt wethouder Jan ten Kate.

De projectontwikkelaar Bramer B.V. heeft een versoberd bouwplan gemaakt. Aan de Brinkzijde komt op de begane grond 310 vierkante meter aan winkelruimte, aan de Kaampzijde is dat 350 vierkante meter.

Op de twee bovenliggende lagen komen aan de Brinkzijde vier appartementen en aan de Kaampzijde vijf woningen. Tussen de gebouwen in komt een parkeerplaats. Er wordt gemikt op wat oudere bewoners, die geen tuin meer willen en in het centrum van het dorp willen wonen.

Eerdere plannen lukten niet

Het is al het derde plan dat wordt geprobeerd op deze plek. In 2011 waren er veel ambitieuzere bouwtekeningen. Het was de bedoeling zeventien appartementen te bouwen, zeven maisonnettes, tien woningen en op de begane grond moest 1800 vierkante meter aan winkelruimte komen.

In 2013 werd dit plan al eens versoberd omdat er te weinig belangstelling was voor de woningen. Toen was het idee om de nog maar de helft van de winkelruimte te bouwen, met nog steeds tientallen woningen en een wandelverbinding. Ook dat lukte niet door de recessie.

’Dit is realistisch’

Wethouder Jan Ten Kate (Gemeentebelangen) is ervan overtuigd dat het huidige plan wel haalbaar is. Zelfverzekerd zegt hij: ,,Het is zover. Het plan is afgeschaald en realistisch.’’

Het schuurt volgens Ten Kate niet dat er in het dorp nu al winkelruimte leegstaat zonder de nieuwbouw. ,,Er hebben zich belangstellenden gemeld voor de winkelruimte. Het is goed als rond De Brink meer reuring is. Ook is er een makelaar in Ruinen die nog een lijst heeft met mensen die er willen wonen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.