Nieuw dorpshuis in Diever kost half miljoen meer; dinsdag extra raadsvergadering

Het Dingspilhuus: het huidige dorpshuis van Diever. FOTO ARCHIEF DVHN

De bouw van een nieuwe sportzaal, theaterzaal en ontmoetingsruimte in Diever kost bijna een half miljoen meer dan eerder begroot. Komende dinsdag is er een extra raadsvergadering over de kostenoverschrijding.

Raad koos unaniem voor nieuwbouw bij Stad & Esch

De nieuwbouw vervangt het Dingspilhuus, het huidige dorpshuis in het centrum van Diever. Diverse plannen om het verouderde gebouw op te knappen, haalden het de afgelopen jaren niet. Ook nieuwbouw op dezelfde locatie bleek niet haalbaar. B en W kozen uiteindelijk voor een nieuwe sportzaal met theaterzaal en ontmoetingsruimte naast scholengemeenschap Stad & Esch. Eind mei vorig jaar stemde de gemeenteraad daar unaniem mee in.

Door lange praten is bouw nu 20 procent duurder

Maar de 1.460.000 euro die voor de nieuwbouw waren gereserveerd, zijn bij lange na niet voldoende. Dat blijkt nu de gemeente de gevraagde offertes binnen heeft. Er moet nog 484.000 euro bij om de plannen te realiseren. Doordat zo lang is gepraat zonder dat er knopen werden doorgehakt, is de bouw een slordige 20 procent duurder geworden. Toen de raad tenslotte een besluit nam drong ze aan op iets meer vloeroppervlak. Ook die keuze brengt extra kosten met zich mee.

Nieuwbouw eind dit jaar gereed

Tijdens de extra raadsvergadering (gemeentehuis, aanvang 19.00 uur) komt het voorstel op tafel een extra krediet uit te trekken voor de nieuwbouwplannen. Stemt de gemeenteraad daarmee in, dan kan de nieuwbouw nog voor het eind van dit jaar in gebruik worden genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe