Nieuw in Bibliotheek Assen: de Regenboogkast

Een kast vol met boeken en films over lesbisch, homo, biseksueel en transgender-zijn. Vanaf woensdag 8 juni is deze informatie te vinden bij de bibliotheek in Assen, in de zogenaamde Regenboogkast.

Sinds 2015 is Assen een regenbooggemeente. Dat houdt in dat de gemeente sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders wil verbeteren. Bibliotheek Assen sluit zich hierbij aan. Jetze Dam van Bibliotheek Assen: „Het is de rol van de bibliotheek om de samenleving op een prettige manier te informeren over dit thema. De gemeente Assen heeft het omarmd, taak van de bibliotheek om dit ook te doen.”

Bewegwijzering in de bieb leidt bezoekers naar de kast, die duidelijk herkenbaar is aan de regenboogkleuren. In de speciale kast zijn boeken te leen over lesbisch, homo, biseksueel en transgender-zijn of thema’s die hieraan gerelateerd zijn, gesorteerd per genre. Iedereen heeft toegang tot deze informatie. „We willen dit thema op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.