Kent u het verhaal van de supermarkt die in het voormalige pand van de Emmer drukkerij Van Liere zou komen? Die kwam niet. Wat er wel komt, zijn 22 studio’s. In het gebouw wordt hard gewerkt om ze binnenkort op te kunnen leveren.

De bovenburen in appartementencomplex De Oude Drukkerij kregen het er koud van. Letterlijk. Zo’n tien jaar lang woonden zij in de Wilhelminastraat boven een grote leegstaande winkelruimte. ‘s Winters trok de kou naar boven, waardoor de vloeren op de eerste etage ijskoud werden. Om het toch nog een beetje behaaglijk te hebben, trokken veel bewoners extra dikke sokken aan en zetten ze de kachel een paar graden hoger.

Vlag uit

Binnenkort kan de vlag uit. Want dan worden op de begane grond 22 studio’s opgeleverd. Twaalf aan de kant van de Wilheminastraat, tien aan de achterzijde, tien aan de kant van De Klepel. Als daar huurders in zitten, is het gedaan met koude vloeren op de eerste etage en is Emmen weer een groot leegstaand winkelpand armer.

loading  

Het 1900 vierkante meter tellende winkelpand bleef leeg door een bizarre samenloop van omstandigheden. Jumbo zou zich erin vestigen, maar niet lang daarna werd duidelijk dat dit concern Super de Boer over zou nemen. En wat voor supermarkt stond er pal tegenover de beoogde nieuwe Jumbo in Emmen? Juist, eentje van Super de Boer. En om nu twee Jumbo’s tegenover elkaar te zetten, dan vond de directie van Jumbo iets te veel van het goede.

Impasse

Uiteindelijk was het de Emmer projectontwikkelaar Peter van Dijk die de impasse doorbrak. Hij kocht het leegstaande pand van Jumbo en ontwikkelde een plan om daarin kleine appartementen te bouwen. In opdracht van Van Dijk begon bouwbedrijf Totaalgroep uit Groningen in oktober vorig jaar met de klus. ,,Het gaat om studio’s met elk tussen 50 en 75 vierkante meter op de begane grond, met daarover een entresol’’, zegt Erik Vos van Totaalgroep.

loading  

Gradus Franke, ook van Totaalgroep, knikt. ,,De studio’s worden voorzien van laminaat, vloerverwarming, keukenapparatuur en een volledig ingerichte badkamer. De huurders kunnen er dus zo in.’’ Peter van Dijk is inmiddels niet meer de eigenaar. Hij heeft het project doorverkocht aan enkele jonge vastgoedbeleggers uit Amsterdam. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de verhuur van de studio’s. Gezien de omvang van de woningen, is de verwachting dat vooral starters interesse zullen hebben.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe