Nieuw mammacentrum Hoogeveen moet patiënten vooral geruststellen

Het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen is sinds zaterdag een mammacentrum rijker.

In de nieuwe kliniek kunnen patiënten terecht die mogelijk borstkanker hebben of een andere afwijking aan de borst. Ze worden hier onderzocht en krijgen doorgaans binnen een dag de diagnose. ,,Gelukkig is het in zeker 75 procent van de gevallen goed nieuws'', zegt Guus Bruins van de Treant Zorggroep, waarvan Bethesda deel uit maakt.

Om die reden is ook de naam mamma centrum gekozen, al weet niet iedereen dat mamma Latijn voor borst is. ,,Borstkankercentrum klinkt zo bedreigend en borstcentrum zou bijvoorbeeld ook over het hart kunnen gaan.''

Wie wel een slechte diagnose krijgt, wordt dicht bij huis behandeld, verzekert Bruins.

Het mammacentrum in Hoogeveen werkt ook voor het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal en voor het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen is zeer tevreden dat het centrum in zijn gemeente komt. Hij verklaarde bij de opening dat hij zich drie jaar geleden, toen de Treant Zorggroep uit de fusie van de drie ziekenhuizen ontstond, wel zorgen maakte over de toekomst van het ziekenhuis in Hoogeveen. Nu het mammacentrum in Hoogeveen staat, zijn die zorgen verdwenen.

Zaterdag is er de hele dag open huis bij het nieuwe mammacentrum.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.