Nieuw theater Emmen heet Atlas Theater

Het nieuwe theater in Emmen krijgt de naam Atlas Theater. Dat is zaterdagmiddag bekend gemaakt tijdens de opening van het culturele seizoen, tevens de dag van de centrumvernieuwing.

Het nieuwe theater in Emmen krijgt de naam Atlas Theater Dat is zaterdagmiddag bekend gemaakt tijdens de opening van het culturele seizoen, tevens de dag van de centrumvernieuwing.

De nieuwe naam is bedacht door Henk en Lida Slot - eigenlijk door Lida - uit Nieuw-Weerdinge, die samen met 474 anderen 598 namen instuurden aan de door de gemeente Emmen uitgeschreven wedstrijd.

De nieuwe schouwburg, die in aanbouw is, opent in het najaar van 2016 de deuren en vervangt de verouderde Muzeval. Er komen een grote en kleine zaal in en twee restaurants. De bouw kost 40 miljoen euro.

Dierentuin

Manager van de nieuwe schouwburg is Jan Geert Vierkant, die voorheen aan het roer stond van Martiniplaza in Groningen. Bijzonder is dat de overkoepelende directie wordt gevoerd door de dierentuin. Die bouwt momenteel een nieuw dierenpark naast het theater: Wildlands Adventure Zoo Emmen. Theater en dierentuin delen het entreegebouw.

Lees ook het interview met Lida Slot, bedenkster van de naam.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.