Nieuw ziekenhuis Meppel in een stroomversnelling

Als alles meezit beschikt Meppel in 2020 over een gloednieuw ziekenhuis. ,,We koersen aan op volledige nieuwbouw’’, zegt bestuursvoorzitter Rob Dillmann.

De bestuursvoorzitter van Isala, waaronder de ziekenhuizen van Zwolle en Meppel vallen, hoopt dat het besluit over de voortgang van de nieuwbouw op 1 januari 2017 kan worden genomen.

Nu al investeren

Het neemt niet weg dat Isala nu al 10 miljoen investeert in het bestaande ziekenhuis. En misschien nog iets meer. Het ziekenhuis kampte jarenlang met financiële problemen. ,,Er is sprake van een investeringsachterstand bij het Isala Diaconessenhuis’’, zegt Dillmann.

Het geld is onder meer nodig voor een adequaat ICT-systeem en enkele bouwkundige aanpassingen. Omdat er meer capaciteit nodig is in Meppel, wordt er ook een extra verpleegafdeling geopend.

Acute verloskunde

Daarbij kwam de verhuizing van de acute verloskunde van het Meppeler ziekenhuis naar Zwolle, die voor veel onrust zorgde. De vrees bestond dat het Diaconessenhuis na de fusie met Isala zou inkrimpen tot een buitenpoli van de grote broer in Zwolle.

Die vrees blijkt ongegrond. De spoedeisende hulp en centrale huisartsenpost in Meppel zijn zeven etmalen aaneen gewaarborgd. De hulp fungeert vanuit één centrale organisatie, waardoor de kwaliteit op peil blijft.

Isala Diaconessenhuis, zoals het ziekenhuis in Meppel nu heet, behoudt zijn intensive care, zoals deze nu functioneert. Voor de extra intensive care (level 2 en 3) moeten patiënten naar Zwolle, maar dat is nu ook al het geval.

Ouderengeneeskunde

Bijzonder is dat het ziekenhuis van Meppel een gespecialiseerd centrum wordt voor ouderengeneeskunde, ook voor traumageriatrie. Er komt een speciaal bewegingscentrum waar orthopeden, revalidatieartsen en sportartsen samenwerken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.