Nieuwe Boerhoorn Rolde moet in 2020 klaar zijn

De vernieuwde Boerhoorn in Rolde moet op 1 januari 2020 klaar zijn. Dat staat in het projectplan over de toekomst van De Boerhoorn, dat het college van B en W in Aa en Hunze vandaag heeft goedgekeurd.

De discussie omtrent De Boerhoorn duurt al bijna twee jaar.

Begin dit jaar werd bekend dat het huidige MFC-gedeelte tegen de vlakte gaat en dat het sportgedeelte blijft staan. Daarvoor in de plaats komt een nieuw MFC-gedeelte met daarin een gezondheidscentrum. De peuteropvang zal verhuizen naar een leegstaand lokaal van de naastgelegen basisschool Jan Thies en de buitenschoolse opvang voor oudere kinderen blijft waar hij zit, namelijk aan de kant van de sporthal.

Voor het gezondheidscentrum geldt dat de gebruikers - artsen en fysiotherapeuten - zelf eigenaar van de grond en het gebouw zijn. De gemeente Aa en Hunze draait dus niet op voor de kosten van het gezondheidscentrum.

Zoeken naar vrijwilligers

De plannen worden nu weer verder uitgewerkt en geconcretiseerd. De leden van de klankbordgroep, die al vanaf de start van het project nauw betrokken zijn bij het proces, gaan onder meer helpen bij het maken van een beheersplan. De Boerhoorn moet uiteindelijk beheerd worden door vrijwilligers. Geen eenvoudige klus, realiseert ook wethouder Henk Heijerman zich. „We snappen dat inwoners hiertoe gemasseerd moeten worden.”

Op 25 april 2018 neemt de raad een besluit over het projectplan. De ontwerpfase begint 1 mei 2018 en zal naar verwachting acht maanden duren. Op 1 januari 2019 verwacht de gemeente te gaan bouwen, waarop de oplevering 31 december 2019 plaatsvindt.

Voor de bouw van de nieuwe Boerhoorn is 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Hoe verder met de sporthal?

„Als er nog financiële ruimte is, kunnen we inzetten op de sporthal”, zegt Heijerman. Tijdens de discussie omtrent de nieuwe Boerhoorn bleek dat sportverenigingen met ruimtegebrek kampen. „Dat probleem nemen we serieus. Maar we richten ons eerst op het verbeteren van de ontmoetingsfunctie, zoals de raad van ons heeft gevraagd."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.