Nieuwe Emmer ambulancepost houdt open dag

UMCG Ambulancezorg opent zaterdag 29 oktober de nieuwe ambulancepost aan het Waanderveld in Emmen. Belangstellenden kunnen er tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen.

Tot september hadden de Emmer ziekenwagens een onderkomen aan de Van Schaikweg, tegen het centrum aan. De nieuwe locatie maakt de Rondweg, de zuidelijke wijk Rietlanden, Parc Sandur en dorpen als Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Sleen en Erm veel sneller en makkelijker bereikbaar.

Het voormalige politiebureau aan de Waanderweg 200, dat die functie maar kort had, is grondig verbouwd en uitgebreid met garageboxen. Er is plek voor drie ambulances en een wagen voor geplande ritten. Het personeel vindt er 24 uur per dag onderdak en kan er desgewenst ook worden (bij)geschoold.

De opening gaat gepaard met activiteiten voor jong en oud, zoals reanimeren. Hartveilig Drenthe geeft uitleg over de rol van de burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Als dat kan, komt de traumahelikopter van UMCG Ambulancezorg ook even langs. De openingshandeling is gepland om 11.00 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.