In woonzorgcentrum Dekelhem in Gieten zijn drie nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat in alle gevallen om personeelsleden. Er zijn nu elf bewoners en zeven medewerkers besmet met Covid-19.

Dat laat Eline Wagteveld namens verpleeghuis- en zorginstelling Icare desgevraagd weten. ,,Gelukkig kunnen we melden dat er op dit moment nog geen bewoners zijn overleden ten gevolge van Covid-19.”

Protocol uitbraak

Sinds afgelopen weekend zijn er drie nieuwe besmettingen onder het personeel bijgekomen. Afgelopen week werd bekend dat het coronavirus rondwaart in Dekelhem. Icare heeft sinds 24 december geldt het protocol ‘uitbraak’ in het verzorgingstehuis waar dementerende ouderen verblijven. Ook zijn er 44 appartementen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen.

De eerste besmettingen met Covid-19 in het verzorgingstehuis werden op zondag 20 december geconstateerd. Wagteveld geeft aan dat de situatie ‘erg aangrijpend is voor de medewerkers van Dekelhem’. ,,Gelukkig kunnen onze medewerkers het nog wel aan. Daarnaast is er direct extra personeel opgeroepen zodat er voldoende handen beschikbaar zijn.”

Temperaturen

Volgens Icare wordt er ruimhartig getest onder bewoners en medewerkers. Toch is het niet zo dat bewoners net zo vaak worden getest als de medewerkers. De bewoners worden wel elke dag getemperatuurd. ,,Dit doen we als onderdeel van de dagelijkse gezondheidscheck. Verhoging kan een symptoom zijn van Covid-19. Wanneer een bewoner verhoging heeft, of één van de andere symptomen, testen we direct”, aldus Wagteveld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe