Wildlands in coronatijd, toen het nog open was.

Nieuwe coronasteun voor Wildlands: ruim zes ton erbij

Wildlands in coronatijd, toen het nog open was. Foto: DvhN

Dierenpark Wildlands in Emmen krijgt er van het rijk 635.277 euro bij. Het gaat om geld vanuit de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Wildlands heeft een beroerd jaar achter de rug. Door corona moest het park, dat ook nu dicht is, een aantal keren de poort sluiten. In de tussenliggende periodes had het te maken met beperkende maatregelen, zoals een maximumaantal bezoekers en geen horeca.

In totaal bezochten vorig jaar 558.000 mensen het Emmer park. In 2019 was dit nog 930.000. In dat jaar leed Wildlands een verlies van 3 miljoen euro. Hoe het jaar 2020 financieel uitpakt, is nog niet bekend.

Dierenpark Emmen kan rekenen op meerdere steunpakketten

Het park kan in ieder geval rekenen op meerdere steunpakketten. Vorig jaar bood de gemeente Emmen de helpende hand door een extra lening van 5,5 miljoen euro te verlenen en het park uitstel van betaling te geven op zijn lening van 64 miljoen euro. Vorige week werd bekend dat Wildlands coronasteun krijgt vanuit het rijk voor de verzorging van de dieren en het onderhoud van de verblijven. Om hoeveel geld het gaat, is nog niet bekend. Voor alle dierentuinen wordt in totaal 39 miljoen euro uitgetrokken. Mogelijk komt daar nog 17 miljoen euro bij. De verdeling loopt via het rijk.

De 635.277 euro aan NOW-steun die nu is toegezegd, is iets anders. Dit geld is bedoeld om personeel door te kunnen betalen. In een eerdere ronde kreeg Wildlands 1.061.211 euro. Het gaat om voorschotten, die later definitief worden.

Directeur Wildlands: ,We moeten kiezen tussen de ene of de andere regeling; beide kan niet’

Volgens Wildlands-directeur Erik van Engelen is het park, dat vorig jaar vijf personeelsleden ontsloeg, aan het bekijken wat de impact van de steun is en hoe hiermee moet worden omgegaan. ,,Vast staat dat niet twee keer steun ontvangen kan worden. Dus uiteindelijk moet gekozen worden tussen de ene of de andere regeling. Hoe deze twee regelingen uitvallen en wat dit betekent voor het boekjaar 2020 is nog niet bekend, vanwege de complexiteit die hierachter schuil gaat.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu