Nieuwe en grotere Lidl in Emmer wijk Rietlanden

Supermarktconcern Lidl gaat fors investeren in de Emmer wijk Rietlanden. Het huidige pand gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor een veel groter filiaal.

,,Het huidige filiaal in deze wijk is te klein en voldoet niet aan de eisen die we tegenwoordig aan onze winkels stellen’’, zegt een woordvoerster van Lidl. ,,Nieuwe filialen kenmerken zich door onder meer brede gangpaden waardoor de klant comfortabel kan winkelen.’’

Warme bakkerij

Het filiaal in Rietlanden wordt voorzien van een warme bakkerij. ,,Ook komen er in het pand eilanden met verse producten.’’ Het gebouw wordt energiezuinig en voorzien van led-verlichting. Lidl wil op korte termijn met de werkzaamheden beginnen. Sinds april dit jaar liggen de plannen van Lidl ter goedkeuring bij de gemeente Emmen. De uitbreiding van het filiaal in Rietlanden betekent ook dat daar op termijn extra personeel nodig is, aldus de woordvoerster.

Lidl is al lange tijd bezig met plannen voor uitbreiding in de grootste wijk van Emmen. Hetzelfde geldt voor de Jumbo-supermarkt aldaar. Uitbreiding van de Lidl is minder complex, omdat dit bedrijf in tegenstelling tot Jumbo gebruikmaakt van een vrijstaand pand zonder andere gebruikers. De winkeliersvereniging Rietlanden staat in beginsel positief tegenover de uitbreidingsplannen. Voorzitter Harry Greve laat weten dat er binnenkort een overleg staat gepland op het gemeentehuis.

Klanten niet verliezen

Lidl wil haar klanten in Emmen-zuid tijdens de sloop en nieuwbouw in Rietlanden niet verliezen. Daarom denkt zij aan de opening van een tijdelijk filiaal in winkelcentrum Bargeres. In dit gebied bezit Lidl het voormalige pand van supermarkt Plus. Tot afgrijzen van de gemeente en de winkeliers in Bargeres zag Lidl er begin 2015 van af om daar een permanente winkel te openen.

Hoewel de gemeente al rekening houdt met een tijdelijke verhuizing van Lidl naar Bargeres, wilde het bedrijf dit plan gisteren niet officieel bevestigen. Ondernemers in winkelcentrum Bargeres geven aan dat er in het pand al werklieden bezig zijn. Petra Jongman, voorzitter van de winkeliersvereniging Bargeres, zou de komst van de Lidl toejuichen. ,,Zo’n winkel trekt meer volk naar je winkelcentrum en daar kunnen ook andere ondernemers van profiteren.’’ Winkelcentrum Bargeres is gevestigd aan twee kanten van het Oranjekanaal. Het leegstaande supermarktpand staat in het kleinste en rustigste gedeelte. Jongman: ,,Het mooiste zou zijn als dat gebouw weer een permanente supermarkt wordt. Daar hopen we op.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.