Nieuwe getuigen gezocht in zaak fatale mishandeling tijdens TT Nacht

De politie zoekt twee vrouwen en een groep Rotterdammers die tijdens de TT Nacht in Assen getuige zijn geweest van de mishandeling van Tom de Munter.

De 24-jarige Assenaar kreeg in de Groningerstraat een klap en viel ongelukkig. Hij raakte in coma en overleed enkele dagen later. De dader is nooit gepakt. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht doet dinsdagavond een oproep aan twee vrouwen om zich te melden bij de politie. Zij hebben mogelijk gezien wat er is gebeurd 27 juni even na twee uur 's nachts in Assen.

Wie heeft de gouden tip?

De vrouwen liepen in de nabijheid van een groep mannen uit Rotterdam en omgeving. Die heeft mogelijk te maken met de mishandeling van De Munter. Dat is opmerkelijk, want eerder ging de politie er vanuit dat de Assenaar is mishandeld door één man.

Het onderzoek naar de dood van Tom de Munter lijkt op een dood spoor te zitten. Ruim een half jaar na het incident is nog geen aanhouding verricht. Eerder gaf de politie beelden vrij van een jongeman die vlak na de mishandeling snel door de Groningerstraat liep. Ook werd gezocht naar een getuige die zich op het politiebureau in Assen meldde, maar weer weg liep.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.