Nieuwe getuigen gezocht in zaak fatale mishandeling tijdens TT Nacht

De politie zoekt twee vrouwen en een groep Rotterdammers die tijdens de TT Nacht in Assen getuige zijn geweest van de mishandeling van Tom de Munter.

De 24-jarige Assenaar kreeg in de Groningerstraat een klap en viel ongelukkig. Hij raakte in coma en overleed enkele dagen later. De dader is nooit gepakt. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht doet dinsdagavond een oproep aan twee vrouwen om zich te melden bij de politie. Zij hebben mogelijk gezien wat er is gebeurd 27 juni even na twee uur 's nachts in Assen.

Wie heeft de gouden tip?

De vrouwen liepen in de nabijheid van een groep mannen uit Rotterdam en omgeving. Die heeft mogelijk te maken met de mishandeling van De Munter. Dat is opmerkelijk, want eerder ging de politie er vanuit dat de Assenaar is mishandeld door één man.

Het onderzoek naar de dood van Tom de Munter lijkt op een dood spoor te zitten. Ruim een half jaar na het incident is nog geen aanhouding verricht. Eerder gaf de politie beelden vrij van een jongeman die vlak na de mishandeling snel door de Groningerstraat liep. Ook werd gezocht naar een getuige die zich op het politiebureau in Assen meldde, maar weer weg liep.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.