Nieuwe impuls voor Gedempte Singel in Assen: 20 tot 26 appartementen

De winkels van Barderobe, La Ligna en Boersma Schoenen maken mogelijk plaats voor een nieuw appartementencomplex.

Jannes van der Molen van Barderobe heeft hiertoe een plan ontwikkeld. Van der Molen bezit vier panden en wil die verkopen. La Ligna en de eigenaar van Boersma willen dat ook wel en dat zette Van der Molen aan met hen in contact te treden en een totaalplan te maken. Dat voorziet in 20 tot 26 appartementen met op de begane grond vijf kleinere winkels.

Alles tegen de vlakte

Van der Molen was door omstandigheden gedwongen te stoppen met werken. Zijn zoon zwaaide vervolgens nog twee jaar de scepter in de recent gesloten mannenmodezaak. Van der Molen besloot daarom zijn eigendom te verkopen.

Samen met de twee andere panden ontstaat een mooi bouwvolume voor een fraai appartementencomplex. ,,De bedoeling is dat alles tegen de vlakte gaat’’, legt hij uit. Inmiddels heeft een belegger zich bereid getoond om het project samen op te pakken. ,,De gemeente is ook enthousiast’’, zegt Van der Molen.

‘Jammer dat vastgoedondernemers hakken in zand zetten’

De ondernemer is positief over de Asser binnenstad. ,,Het gaat de goede kant weer op. Groningen is vol en duur, hier liggen kansen die we nu op moeten pakken. Daarom vind ik het ook zo jammer dat de grote vastgoedondernemers in de VVAC de hakken in het zand hebben gezet en zijn afgehaakt voor de ontwikkeling van de stad omdat er nog steeds sprake is van een outletcentrum. Ook ik was tegen het FOC, maar we moeten nu verder. Komt het FOC er wel, dan gaan Assenaren er twee of drie keer heen en zoeken dan hun gezelligheid weer in de binnenstad.’’

Ook appartementen in Van Mooi tot Maf

De winkel van Barderobe wordt eerst verhuurd aan Van Mooi tot Maf. Deze winkel in woonaccessoires zit nu nog in de Singelpassage. Ook dit pand is verkocht en wordt gesloopt om plaats te maken voor in totaal negen appartementen. De bouwvergunning hiervoor is al aangevraagd.

Van der Molen sloot met Van Mooi tot Maf een tijdelijk huurcontract om de handen bij verkoop vrij te hebben.

De plannen betekenen een nieuwe impuls voor de Gedempte Singel en de Singelpassage en passen in de plannen van de gemeente om leegstand terug te dringen.

Begin deze maand werd bekend dat de panden, waar nu de Wibra en de Telefoonstore in zitten, een opknapbeurt krijgen. De beplating op de buitenmuren wordt verwijderd en het oude metselwerk weer zichtbaar gemaakt.

De nieuwe eigenaar van de panden, Noordelijk Vastgoed, kondigde verder aan dat de leegstaande etages boven de winkels worden omgebouwd tot in totaal tien appartementen in oppervlakte variërend tussen 30 en 80 vierkante meter.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.