Nieuwe kansen na halvering Emmer wijk Delftlanden

De nieuwste Emmer wijk Delftlanden krijgt ruim 800 in plaats van de nu nog geplande 1560 woningen. Waar op de plattegrond hele bouwblokken zijn gepland, zijn in de nieuwe structurvisie andere bestemmingen ingekleurd.

In de op papier gehalveerde woonwijk komt ruimte voor recreatie, waterberging, sport, bos, andersoortig groen of zelfs agrarische bestemmingen. Volgens burgemeester en wethouders kan Delftlanden ondanks de rigoureuze afslanking één van de mooiste Emmer wijken worden door het vele groen de aanmerkelijk grotere bouwkavels.

De gemeente houdt 24 november een inloopavond over de nieuwe structuurvisie Delftlanden 2.0. In het informatiecentrum aan de Zandzoom in de nieuwste Emmer wijk kunnen belangstellenden van 17.00 tot 22.00 uur de plannen komen bekijken.

Delftlanden was ooit voorbestemd voor vierduizend nieuwe woningen. Kort nadat de bouwactiviteiten in de nieuwe wijk waren begonnen, sloegen de economische crisis en die op de woningmarkt toe. Daardoor ging onder meer projectontwikkelaar Megahome failliet, eigenaar van achthonderd van de bouwkavels in het gebied.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.