Nieuwe koks op BARREL Food Truck Fest

Foodtruckfestivals zijn nog steeds ongekend populair. Ook in Emmen. Eind volgende maand strijkt de tweede editie van het foodtruckfestival BARREL neer op het Raadhuisplein. Eén van de organisatoren, Leonie Pluyter, vertelt wat je kunt verwachten.

Wat is er zo leuk aan een foodtruckfestival?

„De combinatie van een superrelaxed, vrolijk sfeertje, mooi weer en heerlijk eten uit allerlei keukens. Lekker afspreken met een groep vrienden om samen te genieten. Dit ervaren we al een aantal jaar op het culinair event MM Culinair, dat we eind september weer organiseren. We zien het ook op de vele foodtruck-evenementen die we bezoeken om inspiratie op te doen. De Rollende Keukens in Amsterdam is een grote inspiratiebron. Zo ontstond vorig jaar het idee om in Emmen BARREL te organiseren. Het leuke van dit specifieke festival is de locatie. Het vindt plaats op het Raadhuisplein, voor de ingang van Wildlands. Kinderen kunnen ravotten met het water van de fonteinen, er is een skatebaan en een park waar je met je vrienden kunt chillen in het gras. Het complete parkgevoel.”

Gezellig samen eten staat centraal tijdens foodtruckfestivals. Wat kunnen we verwachten bij BARREL?

„Dertig verschillende foodtrucks uit heel Nederland serveren streetfood in alle denkbare variaties. Broodjes pulled pork, sushi, Indiase hapjes, wraps, hamburgers, churro's, pizza’s, biologische producten en ga zo maar door. Er zijn veel bijzondere gerechtjes te vinden; allemaal bereid door hobbykoks, die met een hoop passie en liefde hun gerechten maken. Dat proef je. We hebben bewust voor een aantal andere deelnemers gekozen dan het voorgaande jaar. We willen blijven verrassen en vernieuwen.”

Hoe wordt BARREL ontvangen in Emmen?

„Emmen staat open voor streetfood en andere keukens. Wij hadden dit wel verwacht, maar de vele positieve reacties verrasten ons toch. Het evenement wordt veel gedeeld op Facebook. De behoefte aan een dergelijk evenement is groot. We worden door Emmen omarmd.”

Is er meer te doen behalve eten?

„Er is muziek! Onder het genot van lekkere beats kun je van je broodje pulled pork genieten. We zijn nu bezig met samenstellen van een muziekprogramma. Het festival is een evenement bij uitstek om je kinderen mee te nemen. Omdat de locatie al genoeg te bieden heeft, organiseren we niet iets specifieks voor ze. Het Raadhuisplein is al één grote speeltuin. Wij zorgen voor zitjes en picknicktafels waar mensen kunnen ontspannen. Je zou eventueel zelf nog een kleedje mee kunnen nemen. ”

Zijn er plannen om het festival in andere plaatsen te organiseren?

„Wellicht. We gaan dan wel kijken naar een plaats waar nog geen foodtruckfestival plaatsvindt. Vooralsnog is er nog niets concreet.”

Het BARREL Food Truck Fest vindt plaats op zaterdag 25 juni, 13.00 uur – 22.00 uur en zondag 26 juni, 13.00 uur – 20.00 uur. De toegang is gratis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.