Nieuwe milieustraat Zuidwolde in gebruik genomen

Op de plek waar nog een zuil met paslezer en keuzemenu geplaatst moet worden, staat een man in oranje-blauwe jas. Met zonnebril op en sjaal om wacht Geert Tiemans geduldig in het winterzonnetje voor de slagboom van de nieuwe milieustraat in Zuidwolde. ,,Wat heb je bij je?”, vraagt hij even later aan de bestuurder van een bestelbusje. ,,Hout? Dan kun je naar boven rijden”, zegt hij al wijzend naar het bordes achter hem.

Hij drukt op een knop, de slagboom gaat omhoog.

Daarmee is de poort naar de nieuwe milieustraat in Zuidwolde geopend. ,,Vanochtend om half elf stond de eerste hier al te wachten. We gingen om 13.00 uur open, dus die is maar weer weggegaan”, zegt Tiemans. ,,Ook hebben we al iemand weggestuurd, die kwam uit IJhorst, die mag hier helemaal niet storten.”

Metamorfose

Tiemans is weer terug op vertrouwd terrein. Vorig jaar sloot de milieustraat in Zuidwolde. Aan de Slagenweg heeft de afvalstortlocatie een heuse metamorfose ondergaan. De ingang is verplaatst, de rijroute is verandert en het bordes is vernieuwd.

,,En uniek voor Noord-Nederland is de ruimte onder het bordes, waar veel ruimte is voor tijdelijke opslag”, zegt projectleider Erik Dusseljee. Hij komt een kijkje nemen op de eerste draaidag. ,,De vorige was echt verouderd. We hebben op dezelfde oppervlakte een veel praktischer ingedeelde milieustraat. Er moeten steeds meer afvalstromen gescheiden worden, dus we moesten de boel ook anders inrichten."

Krap

Niet iedereen ziet de nieuwe milieustraat meteen zitten. Een inwoner van De Wijk heeft net zijn bouwpuin weggegooid. ,,Als je het vergelijkt met Hoogeveen, waar we de laatste maanden heen moesten, is dit wel krap. In Hoogeveen heb je veel meer ruimte om te draaien en keren. Daarnaast is de routing niet duidelijk, ik heb vooraf op internet gezocht maar kon de indeling niet vinden.”

,,Maar ik moet zeggen, het ziet er wel mooi uit en het is zeker niet duur.”

Projectleider Dusseljee weet dat er nog werk aan de winkel is. ,,Nu is de milieustraat wel bruikbaar, maar nog niet helemaal af. We moeten de laatste dingen nog doen, zoals het plaatsen van borden.” Op zaterdag 3 maart opent wethouder Jan van ’t Zand de milieustraat officieel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.