Nieuwe portefeuilles GS bekend

Met de komst van Cees Bijl (PvdA) als nieuwe gedeputeerde heeft het dagelijkse bestuur van de provincie Drenthe de taken opnieuw verdeeld.

Nieuwe portefeuille

Bijl, voormalig burgemeester van Emmen en Meppel, neemt onder meer de portefeuilles Financiën, Water en waterschappen en Groningen Airport Eelde (GAE) over van voorganger Ard van der Tuuk. Daarnaast krijgt Bijl ook nog Wonen van collega Tjisse Stelpstra (CU) en de Gebiedsontwikkeling van GAE van Henk Brink (VVD) onder zijn hoede. Gezien de inhoud een stevig takenpakket.

Bijl krijgt totaal dertien portefeuilles, twee meer dan zijn voorganger. Nieuw is de portefeuille TT ontwikkeling. ,,Er zijn veel ontwikkelingen gaande op dat gebied. Neem het opknappen van het circuit of de aanleg van een zonnepark. Bijl krijgt daarover een coördinerende rol’’, vertelt Jacques Tichelaar, Commissaris van de Koning.

25 mei

Bij de verdeling is gekeken naar de persoonlijke affiniteit die de gedeputeerden met bepaalde portefeuilles hebben. Tichelaar: ,,Dat hebben ze in collegiaal overleg gedaan. Ze waren er vrij snel uit.’’

Op 25 mei wordt Bijl officieel geïnstalleerd. Vanaf dan geldt ook de nieuwe taakverdeling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.