Nieuwe puinlaag voor modderpad Bospub: restaurant woensdagavond weer bereikbaar

Als het goed is kunnen gasten van De Bospub woensdagavond weer fatsoenlijk het restaurant aan de Bosrand in Dwingeloo bereiken.

Spoedoverleg tussen wethouder Homme Geertsma en uitbaatster Aniek van der Meiden heeft dinsdag in elk geval een korte termijn-oplossing opgeleverd: woensdag verwijdert de gemeente Westerveld de bovenste baggerlaag en brengt een stevige puinfundering aan op de onverharde weg.

‘Verharden is en blijft onbespreekbaar’

Voor de langere termijn wordt nagedacht over het verbeteren van onder meer de waterafvoer. ,,Het verharden van de weg is en blijft onbespreekbaar. Jammer, maar het gaat ons erom dat we gewoon normaal bereikbaar zijn voor onze gasten’’, zegt Van der Meiden.

Dat was afgelopen weekeinde niet meer het geval. Auto’s kwamen vast te zitten in de modder op de onverharde gemeentelijke weg, mensen kwamen ten val en enkele auto’s liepen schade op. Geëmotioneerd deed de uitbaatster haar verhaal in deze krant.

Enige opluchting

Het gesprek met Geertsma heeft voor enige opluchting gezorgd. ,,Omdat ons bedrijf aan een onverharde weg is gevestigd, is het volgens Geertsma ons probleem dat we zo nu en dan niet bereikbaar zijn. Toch komt de gemeente nu in actie en wil meedenken voor de langere termijn.’’

Aannemer Koers in Hoogersmilde is gevraagd om advies.

‘Extreme winter met regen en vorst’

Dit bedrijf levert ook het puin dat woensdag op de zandweg wordt aangebracht. ,,Het is deze winter met de regen en de vorst wel heel extreem, maar voor de korte termijn is het makkelijk op te lossen’’, stelt Klaas Koers.

Hij heeft al de nodige ideeën voor een permanente oplossing: ,,Wij hebben goede ervaringen met halfverhardingen, maar onze adviezen ga ik eerst aan de gemeente voorleggen.’’

De gemeente Westerveld was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.