Nieuwe raadszaal Hoogeveen blijft mogelijk ‘boven’

Hoogeveen gaat vier varianten doorrekenen voor de plek en kosten van een nieuwe raadszaal. Drie opties behelzen herinrichting op de huidige locatie.

Die plek is op de bovenverdieping van het raadhuis. De vierde variant gaat uit van een raadzaal op de begane grond, waar nu de burgerzaal is. Het college moet nog dit jaar aangeven wat de kosten per scenario zijn.

Daarna wordt een besluit genomen. De wens voor een nieuwe raadszaal is het gevolg van de huidige indeling, waarbij raadsleden achter elkaar zitten in plaats van met de gezichten naar elkaar.

Ook is de raadszaal gedateerd en laat de toegankelijkheid te wensen over. Veel partijen hikken aan tegen de kosten voor verplaatsing naar beneden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.