Nieuwe sporthal Emmer-Compascuum: bestuur Dorpsbelangen stapt op

Het complete bestuur van Dorpsbelangen Emmer-Compascuum is opgestapt. Aanleiding is het bestuit van de gemeente Emmen om middenin het dorp een nieuwe sporthal te bouwen.

Dorpsbelangen wilde deze plek - de locatie waar vroeger bioscoop Abeln stond - vrijhouden voor de bouw van een supermarkt. Het Emmer college van burgemeester en wethouders gaat hieraan voorbij. ,,We voelen ons onvoldoende serieus genomen’’, zegt Gerard Gustin, voorzitter van Dorpsbelangen. ,

,Daarom stappen we nu met zijn allen op. Er wordt binnenkort een ledenvergadering uitgeschreven, waarin de leden een nieuw bestuur kunnen kiezen.’’

Doek valt voor De Klabbe

Een nieuwe sporthal op de locatie Abeln vervangt sporthal De Klabbe aan de Creel. Die stamt uit 1973 en behoort tot de oudste sporthallen in de gemeente Emmen.

Met de bouw van een nieuwe hal gaat een grote wens in vervulling van de zaalsportverenigingen in het dorp, dat bijna achtduizend zielen telt. Aan de achterzijde van de sporthal (de kant van het kanaal) moeten woningen en winkels komen.

In 2020 is nieuwe hal klaar

De gemeente Emmen gaat ervan uit dat er in 2020 gesport kan worden in de nieuwe hal. Tijdens een inloopbijeenkomst in november vorig jaar gaf een ruime meerderheid van de bezoekers overigens de locatie Abeln op als meest gewenste plek voor de bouw van een nieuwe hal.

Dorpsbelangen Emmer-Compascuum is een erkende overlegpartner van de gemeente Emmen. In oktober vorig jaar hield het bestuur voor het eerst sinds tijden weer eens een openbare vergadering. Het bestuur kreeg toen de volle laag van een deel van de aanwezige dorpsbewoners.

Het bestuur werd een gebrek aan openheid verweten. De bestuursleden beloofden toen beterschap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.