Nieuwjaarsduik in Assen gered door drietal Assenaren

De Nieuwjaarsduik in Assen is gered. De inwijding van het nieuwe jaar in het water van de Baggelhuizerplas hing een dag lang aan een zijden draadje.

Het bestuur van de Stichting Nieuwjaarsduik maakte woensdagavond bekend er geen heil meer in te zien. Na vier jaar vonden de organisatoren het welletjes. ,,Ik wil de feestdagen in december ook wel eens bij mijn eigen gezin doorbrengen’’, verwoordt bestuurslid Arjan Kats van de stichting het. ‘’Er komt toch wel heel wat bij kijken.’’

Enkele uren later had een aantal Assenaren de koppen al bij elkaar gestoken om het stokje over te nemen. Luc Rengers, Henri Ploeg (beiden raadslid voor de PvdA in Assen) en Darlington Isaacs hebben zich bereid verklaard de organisatie van het evenement op zich te nemen. Darlington is een van de twee uit Sierra Leone afkomstige broers uit Assen, die al vijftien jaar wachten op een verblijfsvergunning.

,,Het is een prachtig evenement en ik vind dat zoiets niet verloren mag gaan’’, zegt initiatiefnemer Rengers. ,,Ik heb het weliswaar in december altijd al razend druk met de organisatie van het jaarlijkse voetbaltoernooi in de Marsdijkhal voor veteranen, maar dan moet dit er ook nog maar bij.’’ Volgens Kats kan de organisatie betrekkelijk eenvoudig worden overgedragen. ,,De draaiboeken liggen klaar, er moet alleen nog een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd.’’

De Nieuwjaarsduik werd in 2013 voor het eerst gehouden en trok gelijk honderden deelnemers - dit jaar bijna 400 - die een snelle duik in het koude water namen. Veel zwemmers lieten zich sponsoren en dat geld ging naar een goed doel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.