No Surrender-baas Henk Kuipers wil huwelijksdag uitstellen: zoon (18) blijft in cel

De 18-jarige zoon van No Surrender-baas Henk Kuipers blijft vast zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank bepaald.

De jonge Emmenaar is twee weken geleden samen met een 20-jarige Groninger opgepakt. Ze worden verdacht van openlijk geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Details over waar en wanneer dat zou zijn gebeurd, wil het Openbaar Ministerie (OM) nog niet geven.

Ook advocaat Roy van der Wal mag niets zeggen, omdat zijn cliënt in volledige beperking zit. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Vader Henk Kuipers zegt ook nog steeds niet te weten waarom zijn zoon is gepakt. De nieuwe landelijke leider van motorclub No Surrender wacht naar eigen zeggen rustig af. ,,Onze familie heeft wel voor hetere vuren gestaan. Van de advocaat, die heel regelmatig contact heeft met mijn zoon, hoor ik dat het goed gaat met hem. Hij is gezond. Dat vind ik het belangrijkste.”

Reallifesoap Captain Henk

Het OM heeft de raadkamer van de rechtbank gevraagd om de 18-jarige man nog 30 dagen gevangen te houden voor verder onderzoek. Die vordering tot gevangenhouding is toegekend. Een tegenvaller voor Henk Kuipers, die op 22 december gaat trouwen met zijn grote liefde. Er is een groot huwelijksfeest gepland, maar dat wil Kuipers uitstellen als zijn zoon nog vastzit. ,,Ik ga mijn trouwdag niet vieren zonder mijn zoon.” Kuipers is sinds vorige maand wekelijks te zien in de reallifesoap Captain Henk van PowNed. Ook zijn 18-jarige zoon is regelmatig in beeld geweest.

Vrijgesproken

No Surrender in Emmen en ook voorman Kuipers liggen al lang onder het vergrootglas van politie en justitie. Hij is ook vervolgd voor onder meer faillissementsfraude. Er werd een jaar cel geëist. Maar Kuipers werd vrijgesproken. Op een boete voor dronken rijden na, is de leider van de motorclub, nooit veroordeeld. ,,Ze kunnen mij niet pakken. Daarom proberen ze het bij mijn zoon. Ook hij wordt niet veroordeeld. Let maar op”, zegt Kuipers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.