Nog een bewoner woonzorgcentrum Symphonie in Eelde besmet met Covid-19. Nu zes bewoners met corona

Symphonie in Eelde

In woonzorgcentrum Symphonie in Eelde zijn in totaal zes bewoners van een afdeling van het zorgcentrum besmet met het coronavirus. Er is recentelijk nog een bewoner positief getest op het virus.

Dat bevestigt directeur Lex Smetsers van Zorggroep Drenthe, waar het woonzorgcentrum in Eelde onder valt. ,,We hebben nu zes bewoners die positief zijn getest op corona. Laten we hopen dat het hierbij blijft.”

Hermetisch afgesloten

Zaterdag bracht Zorggroep Drenthe naar buiten dat er vijf bewoners van de afdeling Fluitenkruid van de Symphonie het coronavirus hebben. De betreffende afdeling is voor twee weken hermetisch afgesloten. Bezoek is niet toegestaan. Alleen een vast team van verpleegkundigen en ander zorgpersoneel mag op de afdeling komen.

Er was sowieso al sprake van verdenkingen van andere bewoners van de Symphonie. Smetsers bevestigt dat zaterdagavond ook bij een zesde bewoner van het woonzorgcentrum corona is vastgesteld. Op welke afdeling deze bewoner verblijft, is onduidelijk.

De uitbraak van het virus heeft sowieso niet alleen gevolgen voor de afdeling Fluitenkruid. De bewoners van aangrenzende afdelingen (Dahlia en Anemoon) gaan ook tien dagen in thuisisolatie, tot 9 november 2020. Zij zijn mogelijk in contact geweest met één van de besmette cliënten.

Al eerder besmettingen

Smetsers zegt dat bij Zorggroep Drenthe al wel eerder coronapositieve uitslagen in andere centra geweest. Maar dat ging voornamelijk om medewerkers. ,,In Assen hebben we drie weken geleden in De Vijverhof drie besmettingen gehad van bewoners. Dat hebben we gelukkig door snel te handelen kunnen beperken.” Zorggroep Drenthe hoopt door de Fluitenkruid af te zonderen de uitbraak binnen de perken te kunnen houden. ,,We hebben te maken met een zeer kwetsbare doelgroep.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu